5.3 C
București
luni, 28 noiembrie 2022 - 3:52
No menu items!

Congo: Mai mulți morți și alte 59 de persoane date dispărute după scufundarea unei nave

spot_img

Un naufragiu a avut loc, marți, pe fluviul Congo iar urmările sunt catastrofale. Cel puțin 51 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 59 sunt date dispărute.

O posibilă cauză a naufragiului care a avut loc în noaptea de luni spre marți, a fost supraîncărcarea, la care a contribuit și vremea nefavorabilă, a anunțat pentru AFP Nestor Magbado, un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Mongala din nord-vestul țării, scrie Aljazeera.

Cadavrele celor 59 de pasageri ai vasului, au fost descoperite până sâmbătă dimineața.

Alți 59 de oameni sunt dați dispăruți, iar șansele să fie găsiți în viață se diminuează pe măsură ce timpul trece. Sunt doar 39 de supraviețuitori.

Oficialul a mai explicat că numărul celor dispăruți este doar o estimare, făcută în baza capacității ambarcațiunii, neexistând o listă de pasageri. 

”Nu a fost o simplă ambarcaţiune, ci una compusă din nouă pirogi motorizate legate una de alta,” a explicat Magbado.

El a mai spus și că cea mai posibilă cauză a naufragiului a fost supraîncărcarea, la care a contribuit și vremea nefavorabilă.

Magnitudinea accidentului nu a fost cunoscută publicului larg până când nu a ajuns la urechile jurnaliștilor, abia vineri seară. Autoritățile au confirmat sâmbătă dimineața.

Purtătorul de cuvânt a declarat că autoritățile din Mongala au transmis informația, imediat după ce naufragiul a avut loc, către capitala republicii, Kinshasa, dar au așteptat mai multe informații cu privire numărul victimelor.
 

Autoritățile provinciale au declarat trei zile de doliu.