3.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 16:21
No menu items!

Confruntări intense între forţele ucrainene şi separatişti la periferia oraşului Doneţk

spot_img

Luptele s-au intensificat în ultimele zile în apropiere de Doneţk, pe fondul temerilor privind un asalt al forţelor ucrainene şi al riscului unor confruntări sângeroase

ucraina-500x353

Noi confruntări intense între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi au fost semnalate marţi la periferia oraşului Doneţk, principalul fief al insurgenţilor aflat sub un asediu aproape total, în condiţiile în care Kievul le-a cerut civililor să părăsească zona, potrivit AFP.

Explozii au fost auzite în mod regulat din direcţia cartierului Marinka, aflat la periferia de sud-vest a oraşului, de unde se ridicau coloane de fum.

Potrivit primăriei, salvele de mortiere trase în cursul nopţii de luni spre marţi au avariat o staţie electrică dintr-un cartier din Doneţk aflat în apropiere de Marinka, ceea ce a dus la întreruperea curentului pentru aproximativ 50 de clădiri rezidenţiale. În centrul oraşului, un dispozitiv exploziv a rănit luni seară opt separatişti, potrivit sursei.

Luptele s-au intensificat în ultimele zile în apropiere de Doneţk, cel mai mare oraş din bazinul minier Donbas, cu un milion de locuitori înainte de începerea ostilităţilor, pe fondul temerilor privind un asalt al forţelor ucrainene şi al riscului unor confruntări sângeroase.

De altfel, un purtător de cuvânt al armatei a confirmat la Kiev că forţele ucrainene s-au “apropiat” de cartierele de la periferia oraşului Doneţk şi de celălalt fief separatist, Lugansk. “Aceasta nu înseamnă că un asalt este în curs, deocamdată avem în vedere pregătirea eliberării oraşului“, a declarat Andrii Lisenko.

D.M.