4.2 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 22:00
No menu items!

CONFRUNTĂRI armate în Ucraina: cinci oameni au murit. Putin avertizează că actele Kievului “vor avea consecinţe”

spot_img

ucraina

Confruntări armate – soldate până la ora transmiterii acestei știri cu cinci morți – au loc joi între forţe loiale autorităţilor şi separatiştii de la Slaviansk, un bastion prorus situat în estul Ucraine. Actele Kievului în estul Ucrainei “vor avea consecinţe”, a avertizat joi preşedintele rus Vladimir Putin, calificând recursul Guvernului la armată drept o “crimă gravă împotriva propriului popor”.

În același timp, armata rusă a lansat noi manevre la frontiera cu Ucraina, ca răspuns la operaţiunea militară a Kievului.

Exerciţii ale unităţilor districtelor militare din Sud şi Vest au început“, a declarat ministrul rus al apărării, citat de agenţiile ruse, explicând că Rusia este “constrânsă să reacţioneze” faţă de evoluţia situaţiei din Ucraina.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin (foto) a declarat că, “dacă regimul actual de la Kiev a început într-adevăr să folosească armata împotriva populaţiei în ţară, este o crimă gravă împotriva propriului popor”.

vladimir_putin

Este o operaţiune de reprimare care va avea consecinţe pentru oamenii care iau aceste decizii, în special pentru relaţiile interguvernamentale“, a adăugat preşedintele rus, fără a face precizări cu privire la natura acestor consecinţe.

Dacă autorităţile actuale de la Kiev au făcut acest lucru, atunci este vorba doar despre o juntă, un fel de bandă criminală“, a afirmat Vladimir Putin.

ucraina1

“Până la cinci” insurgenţi proruşi au fost ucişi, iar un militar ucrainean a fost rănit în cursul operaţiunii ucrainene pentru preluarea controlului asupra oraşului Slaviansk, aflat sub controlul separatiştilor, a anunţat joi Ministerul ucrainean de Interne.

ucraina2

Slavianskul se află de mai multe zile sub controlul insurgenţilor proruşi. Persoane înarmate cu puşti de asalt, în uniforme militare fără însemne şi cu faţa acoperită de cagule ocupă mai multe clădiri publice, iar liderul acestora i-a cerut duminică preşedintelui rus Vladimir Putin să intervină pentru a “proteja” populaţia.

R.D.