21.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 21:43

Conflict în PSD. Care este motivul pentru care liderul senatorilor PSD își va da demisia

Scandal în PSD, în urma discuțiilor privind susținerea lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al Băncii Naționale. Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a amenințat că-și va depune mandatul dacă Mugur Isărescu va fi susținut de formațiune, informează Antena 3.

Șerban Nicolae a declarat că niciun senator PSD nu și-a arătat sprijinul pentru candidatura lui Mugur Isărescu privind funcția de guvernator BNR. În plus, premierul Viorica Dăncilă era așteptat la ședința senatorilor PSD, pentru a discuta această temă, dar Dăncilă nu a venit. Întrebat despre decizia anunțată de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că în urma discuțiilor cu președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă, coaliția PSD-ALDE îl va susține pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu, Șerban Nicolae a spus că o astfel de horărâre nu a fost luată în niciun organism statutar al PSD.
De asemenea, Șerban Nicolae nu este de acord ca PSD să-l susțină pe Marian Neacșu în funcția de vicepreședinte la ANRE.
Liderul senatorilor PSD a făcut aceste declarații la finalul ședinței de grup , în care s-a discutat susținerea lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator BNR, după ce grupul PSD din Senat a decis, în urmă cu câteva zile,să nu dea vot favorabil pentru această susținere.
În noul Consiliul de Administrație al BNR, PSD va face patru numiri, ALDE una, PNL două, iar USR una.
 
E. Stan