21.6 C
București
luni, 15 august 2022 - 1:18
No menu items!

Confindustria România a preluat președinția Confindustria Balcani

spot_img

Asociația patronală Confindustria România a preluat miercuri președinția Confindustria Balcani, în cadrul Adunării Generale care a avut loc la București. Confindustria Balcani este federația asociațiilor întreprinderilor italiene din Balcani, constituită în 2010.

Confindustria Balcani reunește asociațiile oamenilor de afaceri italieni din România, Bosnia și Hertegovina, Bulgaria, Serbia și Muntenegru.  În total, sunt reprezentate peste 1.000 societăți italiane cu activitate în regiunea Balcanilor.

Noul președinte ales al Confindustria Balcani este Mauro Maria Angelini.

Prezent la eveniment, Vincenzo Boccia (foto), președintele Confindustria Italia, a afirmat că zona balcanică reprezintă o regiune strategică pentru societățile italiene, mai ales pentru cele mici și mijlocii, iar România oferă oportunități foarte bune de investiții și colaborare economică și ca platformă strategică pentru întreaga macro-regiune, din Balcani până în Europa de Est și la Marea Neagră.

Confindustria Balcani este proiectul federativ al Confindustria Italia, principala organizație a societăților de producție și de sevicii din Italia, cu peste 150.000 societăți asociate și 5 milioane de angajați și o cifră totală de afaceri de peste 500 miliarde euro.

T.S.