16.6 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 19:37

Confetti din acte confidențiale ale poliţiei newyorkeze, la parada de Ziua Recunoştinţei

spot_img

 

confetti

La parada de Ziua Recunoştinţei la New York au fost utilizate confetti confecţionate din documente confidenţiale ale poliţiei americane, precum numerele asigurărilor sociale ale unor poliţişti din New York şi informaţie bancară.

Persoana care a sesizat că bucăţelele de hârtie sunt puţin neobişnuite a fost studentul Ethan Finkelstein, care a afirmat că pe umerii prietenei sale a căzut o bucăţică de hârtie pe care era scris ‘Social Security Number’.

“Am observat la un moment dat că pe umerii ei a căzut o bucăţică de hârtie pe care era scris “Social Security Number” a afirmat Finkelstein  adăugând că “Erau mii de confetti în jurul nostru. Am ridicat câteva şi am observat că erau mai multe numere de securitate socială, adrese şi numere de telefon”.

Ulterior, Ethan şi prietena sa au descoperit bucăţele de hârtie cu numere de telefon, adrese, numere de înmatriculare ale unor maşini ale poliţiei. “În fine, am descoperit şi hârtii cu un raport privitor la situaţiile de urgenţă”, a precizat studentul, reuşind să reconstituie din fragmente informaţii despre arestări, conturi ale poliţiei, nume de detectivi care lucrează în Nassau County (Long Island).

Documentele secrete au trecut prin aparatul de tăiat hârtie de-a lungul şi nu pe diagonală, de aceea pe benzi au putut fi citite rânduri întregi cu informaţii confidenţiale.

Departamentul de poliţie din Nassau County s-a declarat “foarte îngrijorat de această situaţie”, potrivit unui comunicat. “Vom desfăşura o investigaţie în acest caz şi vom revizui procedurile privind documentele sensibile”, a adăugat acesta.