22 C
București
duminică, 14 august 2022 - 14:45
No menu items!

Conferința lui Klaus Iohannis cu președintele Poloniei, întreruptă de o avertizare RO-ALERT

spot_img

Avertizarea RO-ALERT referitoare la incendiul puternic de la centrul comercial Prosper, din sectorul 5, a întrerupt, marți, conferința de presă susținută la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis și președintele Poloniei, Andrzej Duda.

În momentul în care șeful statului român vorbea despre nevoia întăririi Flancului Estic în contextul războiului din Ucraina, alarmele RO-ALERT au început să sune la telefoanele ziariștilor și celor prezenți. Autoritățile au emis un mesaj RO-ALERT prin care oamenii sunt îndemnați să ocolească zona din apropierea centrului comercial Prosper, din sectorul 5, unde a izbucnit un incendiu violent cu degajări mari de fum.

Iohannis s-a oprit din declarație pentru câteva secunde.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, împreună cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a decis să fie organizat la Bucureşti, la Palatul Cotroceni, Summitul Formatului B9, cu două săptămâni înainte de Summitul NATO care va avea loc în luna iunie la Madrid. Întrunirea va avea ca scop coordonarea poziţiilor cu privire la consolidarea substanţială a Flancului Estic, a precizat şeful statului.

“Vom face demersuri diplomatice pentru ca toți din alianța mondială să înteleagă cât de gravă este situația și cât de crudă este Rusia, o amenintare pentru toată lumea, un imperiu, care are la dispoziție arma nucleară și dorește să își extindă teritoriul. Vom vorbi cu aliații, vom vedea ce sancțiuni se impun, ce acțiuni la nivel diplomatic, dar si la nivelul sprijinirii Ucrainei pentru terminarea războiului”, a declarat și liderul de la Varșovia. 

El a avertizat că Belarusul o să fie aspru sancționat dacă intervine în Ucraina, așa cum se zvonește.

 

                                                                                                                 Adina Silav