-3.7 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 7:29
No menu items!

Conducerea TAROM și a Aeroporturilor București ar putea fi schimbată

spot_img

TAROM_Otopeni

Surse avizate ne-au declarat că ministrul transporturilor, Dan Șova, intenționează să schimbe în bloc managerii privați de la TAROM și Compania Națională Aeroporturi București, numiți cu sprijinul PNL, respectiv Christian Heinzmann și Liviu Radu. „Conducerea Ministerului Transporturilor va cere Adunării Generale a Acționarilor din cadrul TAROM și Companiei Naționale Aeroporturi București o analiză asupra activității managerilor privați. Cei doi manageri nu pot fi schimbați doar de AGA și Consiliile de Administrație ale celor două companii. Ministerul Trabsporturilor este nemulțumit de activitatea managerului Cristian Heinzmann pentru că nu a demarat procedurile de restructurare și reorganizare a companiei TAROM”, ne-au explicat sursele citate.

Christian Heinzmann ocupă funcția de director general al companiei TAROM din noiembrie 2012, fiind numit în mandatul fostului ministru liberal al Transporturilor, Ovidiu Silaghi. De asemenea, Liviu Radu a fost numit director la  Compania Națională Aeroporturi București, în aprilie 2013, de către fostul ministru al Transporturilor, liberalul Relu Fenechiu.

Chiar dacă este susținut de sindicatele din cadrul TAROM, belgianul Cristian Heinzmann, în vara anului trecut, fostul consiliu de administrație îi pregătea un puci directorului general prin care mandatul acestuia a fost scurtat cu trei ani. După câteva luni, noul consiliu de administrație al TAROM a prelungit mandatul lui Cristian Heinzmann de la unul la patru ani.

Despre Liviu Radu, Sursa Zilei a relatat că încasează lunar 10.000 de euro, iar soția acestuia, Carmen Radu câștigă aproximativ 15.000 de euro/ luună bani de la patru companii aflate sub autoritatea statului.

Ștefan Etveș