17.4 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 13:01
No menu items!

Conducerea Spitalului Witting, suspectată de achiziții ilegale de echipamente Covid-19

spot_img

Conducerea Spitalului CF Witting din Capitală este vizată într-un dosar privind nerespectarea procedurilor de achiziție a unor echipamente de protecţie anti-COVID.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii care au descins, vineri dimineață, la Spitalul CF Witting, ridică înscrisuri care au legătură cu activitatea infracțională.

Până în prezent, nu au fost emise mandate de aducere, neavând loc astăzi audieri în acest dosar.

”În cursul zilei de 26 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, efectuează 2 percheziţii domiciliare, în 2 locaţii din municipiul Bucureşti, dintre care una este la sediul unei persoane juridice, iar cealaltă la sediul unei instituţii publice (spital)”, a anunţat Poliţia Capitalei.

Percheziţiile se desfășoară într-un dosar în care se cercetează săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art. 297 alin. (1) C.P. în achiziţiile publice privind echipamente de protecţie COVID 19 şi care se află în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Percheziții la un spital din București. Sunt vizate achizițiile de echipamente Covid-19