23 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 22:29

Conducerea RATB a fost demisă

spot_img

Directorul general, directorul comercial și cel tehnic din cadrul Regiei Autonome de Transport Bucureşti au fost demiși de Consiliul de Administraţie

sigla-ratb

Toți cei trei directori erau cu delegare de atribuţii, iar deciziile de demitere au fost luate în şedinţa Consiliului de Administraţie. În cazul directorului general, Vincențiu Daniel Antonescu, motivul a fost managementul defectuos, dar în cazul celorlalți doi șefi nu s-au precizat motivele demiterilor. Directorul comercial ileana Savu și directorul de Mentenanţă şi Administrare Sisteme, Adrian Mihail, își vor înceta activitatea luni.

În luna iulie, ANAF a pus popriri pe conturile RATB, pentru recuperarea datoriilor, de peste 272.000.000 de lei, dar reperezentanții Regiei au contestat în instanță decizia, cae se judecă, toamna aceasta, în recurs.

Sindicatele din RATB au atenţionat că, din cauza lipsei pieselor de schimb și a uzurii mașinilor, este posibil ca numărul autobuzelor și troleibuzelor să fie mult diminuat, sub limita necesarului zilnic.