Conducerea formaţiunii liberal germane (FDP) şi-a anunţat luni seară demisia, în urma eşecului în alegeri

Conducerea liberalilor germani demisionează după eşecul în alegeri

Conducerea liberalilor germani demisionează după eşecul în alegeri

Conducerea formaţiunii liberal germane (FDP)  şi-a anunţat luni seară demisia, în urma eşecului în alegeri, informează site-ul thelocal.de.

Cinci miniştri în exerciţiu, printre care şi ministrul de externe Guido Westerwelle, şi-au anunţat demisia. Fostul ministru al justiţiei Sabine Leutheusser-Schnarrenberger şi ministrul sănătăţii Daniel Bahr s-au alăturat luni lui Westerwelle şi vicecancelarului şi ministrului economiei Philipp Rosler, anunţându-şi la rândul lor demisia.

Rainer Bruderle şi-a pierdut poziţia de lider al grupului parlamentar al FDP, după ce partidul său nu a mai reuşit să intre în parlament, pentru prima dată în ultimii 65 de ani, în urma eşecului la alegerile de duminică. Partidul, care nu a obţinut decât 4,8% din voturi, sub pragul de 5% necesar pentru intrarea în legislativ, a pierdut toate cele 93 de locuri de parlamentar.

Conducerea şi-a anunţat demisia în contextul criticilor puternice la adresa strategiei de campanie de ultim moment de a cerşi voturi de la susţinătorii CDU, strategie despre care numeroşi susţinători au spus că a marcat pierderea respectului din partea electoratului.

C.I.

NICIUN COMENTARIU