-2.2 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 13:38
No menu items!

Conducerea formaţiunii liberal germane (FDP) şi-a anunţat luni seară demisia, în urma eşecului în alegeri

spot_img

Conducerea liberalilor germani demisionează după eşecul în alegeri

Conducerea formaţiunii liberal germane (FDP)  şi-a anunţat luni seară demisia, în urma eşecului în alegeri, informează site-ul thelocal.de.

Cinci miniştri în exerciţiu, printre care şi ministrul de externe Guido Westerwelle, şi-au anunţat demisia. Fostul ministru al justiţiei Sabine Leutheusser-Schnarrenberger şi ministrul sănătăţii Daniel Bahr s-au alăturat luni lui Westerwelle şi vicecancelarului şi ministrului economiei Philipp Rosler, anunţându-şi la rândul lor demisia.

Rainer Bruderle şi-a pierdut poziţia de lider al grupului parlamentar al FDP, după ce partidul său nu a mai reuşit să intre în parlament, pentru prima dată în ultimii 65 de ani, în urma eşecului la alegerile de duminică. Partidul, care nu a obţinut decât 4,8% din voturi, sub pragul de 5% necesar pentru intrarea în legislativ, a pierdut toate cele 93 de locuri de parlamentar.

Conducerea şi-a anunţat demisia în contextul criticilor puternice la adresa strategiei de campanie de ultim moment de a cerşi voturi de la susţinătorii CDU, strategie despre care numeroşi susţinători au spus că a marcat pierderea respectului din partea electoratului.

C.I.