20.7 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 1:08
No menu items!

Condiții noi pe piața muncii din Marea Britanie, din 2022

spot_img

Guvernul britanic a anunţat modificarea temporară a condiţiilor de obţinere a vizei de muncă în domeniul sănătăţii şi îngrijirii, cu posibilitatea angajării cu un salariu minim anual de 20.480 GBP, a informat Ambasada României la Londra.

Este vorba despre personalul de îngrijire socială a adulţilor: lucrători îngrijitori (care workers), asistenţi îngrijitori (care assistants) şi îngrijitori la domiciliu (home care workers), ocupații care au suferut modificări în Lista ocupaţiilor deficitare, astfel încât salariul minim angajat poate fi de 20.480 lire pe an.

Măsura are caracter temporar dar va fi susținută pentru cel pușin 12 luni, începând de la începutul anului 2022.

Informaţii suplimentare, inclusiv despre condiţiile de eligibilitate pentru viza în domeniul sănătăţii şi îngrijirii, sunt disponibile pe site-ul Guvernului din Marea Britanie.

O altă noutate pe piața muncii din Regatul Unit este extinderea schemei vizelor pentru lucrătorii sezonieri, până la 2024, pentru a permite lucrătorilor străini să vină pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru a desfăşura activităţi lucrative atât în sectorul culturilor horticole comestibile (fructe, legume) cât şi al celor ornamentale (flori).

Emanuel Stan