11.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 3:40

Condiție pentru studenții nevaccinați: să poarte combinezoane la cursuri. Studenții imunizați au prioritate în cămine

O măsură care ar putea să îi determne pe mulți studenți să se imunizeze până la toamnă este purtarea unor combinezoane la cursuri sau laboratoare. Mai multe universități ar lua în calcul această condiție pentru prezența fizica la cursuri care nu se dorește facultativă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus într-un interviu la HotNews că agrează această măsură.

„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezență fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu acordat HotNews.

Pe de altă parte, studenții nevaccinați pentru Covid-19 ar putea întâmpina dificultăți și la cazarea în cămine, pentru că prioritari vor fi cei imunizați.

O altă idee ar putea fi prioritizarea studenților vaccinați în procesul de cazare. Așa cum dintotdeauna au existat criterii care au dat prioritate celor care au avut rezultate profesionale foarte bune sau celor aflați în dificultate din perspectivă socio-economică, așa s-ar putea acorda prioritate și celor care sunt vaccinați pentru a contribui la o siguranță sanitară în campusurile universitare. Nu-și propune nimeni să oblige pe cineva, însă aceste criterii cred că ar putea să fie luate în considerare”, a precizat Cîmpeanu.