10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:06
No menu items!

Condiția lui Putin pentru un dialog „serios” cu Ucraina

spot_img

Preșdintele rus, Vladimir Putin, a vorbit, joi, la telefon cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, căruia i-a transmic că este „deschis la un dialog serios” în privința unui armistițiu cu Ucraina cu o singură condiție. Aceea, ca autoritățile de la Kiev să „țină cont de noile realităţi teritoriale”, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

În timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, care a îndemnat la un armistiţiu în Ucraina, Vladimir Putin „a reiterat că Rusia este deschisă unui dialog serios, cu condiţia ca autorităţile de la Kiev să se conformeze cererilor binecunoscute şi exprimate în nenumărate rânduri şi să ţină cont de noile realităţi teritoriale”, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Înainte de aceasta, un comunicat al preşedinţiei turce informa că liderul turc Recep Tayyip Erdogan i-a transmis joi, într-o convorbire telefonică, omologului său rus Vladimir Putin că eforturile de pace în războiul ruso-ucrainean ar trebui să fie susţinute de o încetare unilaterală a focului şi de o ”viziune privind o soluţie corectă”.

                                                                                                                   Adina Silav