20 C
București
miercuri, 23 iunie 2021 - 2:10

Condamnatul eliberat din greșeală din arestul Poliției a fost prins după 6 luni

spot_img

Adrian Botez, eliberat din arestul Direcției Cercetări Penale în ziua în care a fost condamnat la 12 ani de închisoare, a fost prins la Cluj

botez condamnat

Adrian Botez, de 37 de ani, a fost prins după operațiune specială a IGPR la Cluj. Alte opt persoane care l-ar fi ajutat să se ascundă și să se sutragă pedepsei au fost reținute vineri și vor fi cercetate pentru favorizarea infractorului.

În noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2014, la arestul Poliţiei Capitalei a venit o minută de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în care se arăta că Adrian Marin Botez a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare. În loc să vadă sintagma “condamnat la închisoare”, angajații arestului au crezut că bărbatul trebuie pus în libertate.

Adrian Marin Botez a fost dat imediat în urmărire generală, apoi internațională, dar nu a fost găsit până azi.

Trei polițiști au fost cercetați după acest incident, pentru neglijență în serviciu.

Adrian Marin Botez, zis “Ţâţă”, şi alţi şapte bărbaţi au vrut să-l omoare pe Dumitru “Puiu” Mironescu, în februarie 2011. Ei au fost condamnaţi definitiv, în 30 iunie 2014, la pedepse cu executare cuprinse între 9 şi 12 ani de închisoare. Ceilalţi şapte condamnaţi erau toţi în arest la data condamnării definitive.

Adrian Marin Botez, dat în urmărire naţională din mai 2011, după producerea atacului, fusese prins în apropierea instanţei supreme, în luna mai, chiar în ziua când se judeca dosarul său de tentativă de omor. el a fost dus apoi în arestul Poliţiei Capitalei.

Adrian Botez îl considera pe Dumitru Mironescu implicat în asasinarea lui Gheorghiţă Mararu, care a fost împuşcat de Cristian Chilat, zis “Falău”, în noiembrie 2010, în răfuiala de la Cafe Latino, din municipiul Bacău. În aprilie 2012, Falău a fost condamnat definitiv la 19 ani de închisoare pentru omor calificat, tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului armelor.