9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 3:09

Condamnat pentru că a bătut și sechestrat militari SUA, angajat al Corinei Crețu pe banii Parlamentului European

spot_img

Unul dintre asistenții locali ai europarlamentarului Corina Crețu, „moștenit” de la Daciana Sârbu, este Răzvan-Marius Moșteanu. Despre acesta, presa de acum opt ani scria că a lovit și sechestrat, într-un club de noapte, câțiva soldați americani, relatează Newsweek.ro.

La data de 16 ianuarie (2011 – n.r.), trei soldaţi americani, care erau în Bucureşti doar în tranzit fiind în drum către baza de la Mihail Kogălniceanu, au poposit la Stars Night, de pe Ion Câmpineanu nr. 22 să se distreze. Clubul se află în apropiere de hotelul Novotel, unde erau cazaţi. Bărbaţii au băut şi petrecut până spre dimineaţă, când a venit nota de plată.

Din acel moment s-a stricat tot cheful. Pe chitanţă era trecută suma de 3.000 de euro. Bărbaţii au înţeles că amgajaţii localului vor să-i ţepuiască şi au refuzat să plătească, mai ales că nu aveam atâţia bani la ei. Sandu Ion David, proprietarul Stars Night Club şi un prieten al acestuia rămas încă neidentificat de anchetatori i-au dus pe cei trei într-o încăpere din incinta localului şi i-au ameninţat cu bătaia până când a venit un prieten al acestora cu suma de bani cerută. (…)

Sandu Ion David şi Răzvan Marius Moşteanu sunt cercetaţi acum de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru infracţiunile de tâlhărie şi lipsire de libertate. Instanţa a respins propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, luând faţă de aceştia măsura interzicerii de a părăsi teritoriul României”, scria “Adevărul”.

Trei ani mai târziu, Ora de Sibiu relata: “Asistentul Dacianei Sarbu, de la Parlamentul European, MOSTEANU RAZVAN-MARIUS a fost condamnat, in luna decembrie 2013, la 2 ani si sase luni de inchisoare pentru infractiunea de lipsire de libertate si vatamare corporala a patru soldati americani din trupele NATO aflate la Bucuresti (în mod ciudat, portalul instanțelor de judecată nu menționează acest caz – n.r.).”, apoi adăuga numele americanilor:

„STEWARD MICHAEL DAVID    Parte vatamata la Ambasada Statelor Unite ale Americii

NEWHOUSE RICHARD – PAUL    Parte vatamata la Ambasada Statelor Unite ale Americii

SORENSEN ROBERT – JAMES    Parte vatamata la Ambasada Statelor Unite ale Americii

MARTELLE BLAKE – RICHARD    Parte vatamata la Ambasada Statelor Unite ale Americii”.

Azi, Corina Crețu îl pomenește pe Răzvan Moșteanu ca fiind unul din asistenții ei locali, plătiți din banii Parlamentului European.