12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 13:27

Condamnat cu suspendare după ce a urcat beat la volan și a omorât doi tineri

spot_img

Odată cu pronunţarea sentinţei, judecătorii au dispus “punerea de îndată în libertate a inculpatului”, care fusese arestat preventiv la o zi după producerea accidentului

ciocan-justitie

Şoferul unui microbuz implicat într-un grav accident rutier în Vaslui, soldat cu moartea a doi tineri şi rănirea altor şase, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. În momentul producerii accidentului însă, tânărul de 29 de ani aflat la volan avea 2.00 la mie alcool în sânge, transmite MEDIAFAX.

Judecătoria Bârlad l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pe Dragoş Sebastian Mocanu pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Odată cu pronunţarea sentinţei, magistraţii au dispus și “punerea de îndată în libertate a inculpatului” care fusese arestat preventiv, tot de Judecătoria Bârlad, la o zi după producerea accidentului, respectiv pe 2 decembrie 2013.

La baza hotărârii de arestare preventivă luată de judecători la acea dată a stat rezultatul analizei probelor biologice prelevate șoferului la scurt timp de la producerea accidentului: acesta avea o alcoolemie de două grame/litru alcool pur în sânge, adică de două ori şi jumătate mai mare decât limita legală maxim admisă.

Potrivit cercetărilor desfăşurate de poliţişti, Dragoş Sebastian Mocanu, aflat la volanul unui microbuz, a pierdut controlul asupra direcţiei într-o curbă uşoară la stânga, a intrat într-un cap de pod, după care maşina s-a răsturnat în şanţul de pe partea dreaptă a drumului comunal Grăjdeni – Fruntişeni.

În urma accidentului, doi tineri, de 18 şi 22 de ani, au murit pe loc, iar alţi cinci pasageri din microbuz, cu vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani, au fost răniţi, la fel ca şi conducătorul microbuzului.

Iniţial, poliţiştii au spus că sunt patru persoane rănite, însă, în urma extinderii cercetărilor, au stabilit că mai existau două victime, care au fugit de la locul accidentului, acestea fiind găsite ulterior în localitatea Fruntişeni şi transportate la spitalul din Bârlad.

Toţi pasagerii din maşină, la fel ca şi conducătorul auto, erau din localitatea Fruntişeni, accidentul având loc la un kilometru de intrarea în sat. Cei opt tineri petrecuseră toată ziua la iarbă verde de 1 Decembrie, iar la întoarcerea spre casă au mai oprit la o discotecă din localitatea Grăjdeni, unde au băut.

R.D.