28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 15:56
No menu items!

Condamnare cu executare pentru moartea a 3 oameni într-un accident de circulație

spot_img

Fiul fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu, fostul preot Florin Cergan, a fost condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă

florin-cergan

Florin Cergan a provocat, în 2011, un accident de circulație, în urma căruia au murit un preot, soţia şi fiica acestuia.

Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare pe fostul preot Florin Cergan, de la Parohia Lăculeţe, din comuna dâmboviţeană Glodeni, care a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă.

În urma accidentului produs în 8 martie 2011, când Cergan a lovit cu autoturismul său BMW o Dacie, pasagerii acesteia, un preot, soţia şi fiica acestuia, în vârstă de 15 ani, au murit pe loc. Accidentul a avut loc în Târgoviște, iar martorii spuneau că mașina condusă de Cergan avea peste 100 de km/h. Iniţial, acesta nu a recunoscut că se afla la volanul autoturismului BMW, însă a doua zi s-a prezentat la Poliţie şi a mărturisit că el a provocat accidentul, fiind reţinut de către procurori pentru 24 de ore, sub acuzaţia de ucidere din culpă. Procurorii au formulat apoi cerere de arestare preventivă, dar instanța, judecătoria Târgoviște, a respins-o.

La câteva zile după accident, Arhiepiscopia Târgoviştei i-a ridicat lui Cergan dreptul de a sluji.

Familia victimelor se judecă în continuare pentru despăgubiri în urma acestui accident, în cadrul unui proces civil.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv de Curtea de Apel Bucureşti, în 2013, într-un dosar în care sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă şi luare de mită pentru soluţii favorabile în dosare.

S.M.