3 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 15:19
No menu items!

Concurs Google pentru sigla de Ziua Națională a României

spot_img

Până în 27 noiembrie puteți alege unul dintre cele 30 de desene selectate pentru semifinale în cadrul concursului prin care se va decide cum își va schimba Google sigla de 1 decembrie. Google a demarat acest concurs la care elevi cu vârste între 6 si 14 ani erau invitați să trimită desene cu idei legate de doodle-ul cu care Google va sărbători ziua de 1 decembrie, iar în total s-au înscris 10.000 de elevi. Premiul cel mare este de 15.000 lei.

Concursul a ajuns în faza publică de jurizare, iar cele mai multe din desenele alese au ca temă tradiția și obiectele tradiționale, de la vase pictate până la căpițe de fân și de la covoare populare până la costume naționale. Într-o primă etapă, echipa Google România a selectat cele mai frumoase 250 de lucrări din cele înscrise în concurs, iar juriul a ales apoi cele mai reprezentative 30. Până pe 27 noiembrie, aceste lucrări vor fi supuse votului public, prin care se va alege desenul câștigător care va fi publicat pe pagina de start a Google Romania pe 1 Decembrie.

Votul va putea fi exprimat pe pagina concursului la secțiunea Voteaza, iar publicul este invitat să aleagă desenul preferat din ambele categorii: clasele I-IV și V-VIII. Nu se pot înregistra voturi multiple de pe același calculator.

Primele 10 lucrari, câte 5 din fiecare categorie de vârstă, se califică în finala pentru marele premiu, câștigând automat o tabletă cu sistem de operare Android. Școlile în care învață primii cinci clasati dintre cei 10 finaliști vor primi o bursă în valoare de 20.000 de lei pentru achizitionarea de echipamente IT.

Desenul care va primi cele mai multe voturi va fi postat pe pagina de start www.google.ro  cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, iar micul artist va fi de asemenea răsplătit cu un premiu în valoare de 15.000 de lei.