20 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 17:46

Concluzii în cazul asasinatului de la Arad. Bomba a fost amplasată sub scaunul șoferului și detonată printr-o stație sau telefon mobil

spot_img

Anchetatorii au stabilt că omul de afaceri a fost asasinat, iar explozia a fost controlată de la distanță. Bomba a fost amplasată în interiorul maşinii şi a fost activată de la distanţă cu ajutorul unei staţii radio sau prin telefon. Acestea sunt primele concluzii ale anchetatorilor. Dosarul asasinatului de la Arad a fost preluat de Parchetul General, care face cercetări pentru omor calificat.

Autorii asasinatului cu bombă de la Arad sunt încă „persoane necunoscute”. Primele concluzii ale anchetei arată, însă, că bomba improvizată care l-a omorât pe Ioan Crişan a fost amplasată în interiorul maşinii „cel mai probabil sub scaunul şoferului”, potrivit unor surse citate de Adevărul.ro.

Ancheta nu a putut stabili încă modalitatea în care a fost acţionată bomba, fiind luate în calcul două ipoteze. Una dintre variante este că explozia a fost provocată de la distanţă cu ajutorul unei staţii radio, iar cea de-a doua ipoteză este că pentru declanşarea bombei a fost folosit un telefon.

Ioan Crişan (66 de ani), care era fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea, a murit sâmbătă dimineaţa după ce maşina în care se afla, o limuzină Mercedes, a explodat în condiţii suspecte în parcarea unui supermarket.