17.4 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 12:43
No menu items!

Concluzie anchetă: Profesorul de la Vianu care l-a pus pe un elev să se târască pentru o notă mai mare a făcut o glumă

spot_img

Inspectoratul Şcolar a finalizat ancheta la colegiul Tudor Vianu, în cazul profesorului care a îndemnat elevii să se târască în genunchi pentru mărirea notei, concluzia fiind că dascălul a făcut o glumă pe care elevii au luat-o ca atare.

Echipa formată din 3 inspectori şcolari a stat de vorbă cu toţi profesorii colegiului, cu conducerea instituţiei de învăţământ, cu elevii şi cu părinţii acestora.

Raportul susţine că incidentul a fost o glumă a profesorului, înţeleasă în acest mod de elevi, care nu s-au simţit umiliţi. Mai mult, părinţii elevului care s-a târât în genunchi până la catedră nu au depus nicio plângere sau reclamaţie referitoare la incident. Profesorul le-ar fi spus elevilor dintr-o clasă de a X-a să meargă târâş până în faţa clasei, dacă vor un punct în plus la nota de la teza de matematică. Un băiat chiar a făcut asta, dar elevii au luat-o ca pe o glumă, deoarece nici profesorul nu i-a mărit nota după ce a făcut acest gest.

Singurul lucru care i s-a reproşat profesorului este, conform raportului Inspectoratului Şcolar, că nu a respectat graficul susţinerii lucrărilor semestriale, grafic aprobat de conducerea unităţii de învăţământ.

S. Marinescu