1.9 C
București
duminică, 5 februarie 2023 - 15:22
No menu items!

Concert unplugged, în Piaţa Universităţii,dedicat victimelor incendiului din Colectiv

spot_img

Aproximativ 350 de persoane s-au adunat, vineri seară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru un concert care a avut loc pe 30 octombrie, în clubul Colectiv, scriu jurnaliștii Mediafax.

Colectiv Unplugged: Aproximativ 350 de persoane au cântat, vineri seară, în Piaţa Universităţii

La trei săptămâni de la tragedia în urma căreia şi-au pierdut viaţa 58 de persoane, iar alte aproximativ 150 au fost rănite, tineri cu chitare au cântat în centrul Capitalei piese semnate de Valeriu Sterian, Leonard Cohen, Pink Floyd, Metallica, Phoenix şi Cargo.

Evenimentul, intitulat „Colectiv Unplugged”, s-a dorit a fi unul apolitic și a fost anunțat de mai multă vreme pe rețelele de socializare. Nu s-au scandat lozinci.

De asemenea, persoanele prezente la adunarea de vineri, din Piaţa Universităţii, au venit pregătite cu versurile pieselor anunţate pe pagina de Facebook a evenimentului, pentru a-i putea acompania pe muzicieni.

„Muzica ne-a scos în strada, muzica ne va ţine în stradă. Fără scene şi amplificare. Unplugged. Multe chitare, voci bune şi linişte pentru a se auzi. Pentru a ne auzi suferinţa, pentru a ne plânge morţii, a ne ruga pentru supravieţuitori şi a celebra viaţa” – acesta a fost mesajul transmis pe contul de Facebook al comunităţii ColectivUnplugged, de care tinerii ce s-au adunat în Piaţa Universităţii au încercat să ţină cont.