8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 6:38

Compromisul PNL. Îl susțin pe Nicușor Dan cu tot cu scheletele din dulap despre care îl acuzau în 2016

spot_img

În plină campanie electorală la alegerile pentru Primăria Capitalei din 2016, stafful PNL a împânzit orașul cu pliante în care îl acuzau pe Nicușor Dan de blat cu PSD și cu Gabriela Firea, spunând despre amândoi că au legături cu rechinii imobiliari, care le fac donații, în schimbul sprijinului oferit pentru afacerile imobiliare.

La acea vreme, candidatul PNL a fost Cătălin Predoiu, care l-a înlocuit pe Ludovic Orban, retras din cursă după deschiderea dosarului la DNA. Pentru că Predoiu nu stătea deloc bine în sondaje, în fața Gabrielei Firea sau a lui Nicușor Dan, probabil liberalii s-au gândit că singura soluție este să-l atace pe Nicușor cu sursele sale dubioase de venit – donații din activitățile civice prestate pentru diverse persoane, unele chiar interlope.

Și totuși, anul acesta, din cauza lipsei unui candidat redutabil, au ales să-l susțină pe Nicușor Dan, fost președinte al USR, îndepărtat de la conducere de Dan Barna și echipa. De altfel, dacă Nicușor Dan câștigă Primăria Capitalei, Dan Barna ar putea pierde șefia USR în favoarea fostului coleg de partid.

Însă, liberalii și-au asumat riscul să-l suțină pe Nicușor Dan cu toate scheletele din dulapul acestuia, de care știau și vorbeau încă din 2016 și care au ieșit la iveală în aceste zile. Acum sunt nevoiți să țină piept unor dovezi despre acuzațiile pe care chiar ei le aduceau acum patru ani.

Ioana Theodoru