5.7 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 6:20

Componenţa echipelor României pentru Campionatele Mondiale de gimnastică de la Nanning

La Campionatele Mondiale de la Nanning (China), programate între 3 şi 12 octombrie, vor participa peste 600 de sportivi din 74 de ţări

larisa_iordache

Federaţia Internaţională de Gimnastică a anunţat, miercuri, înscrierile nominale pentru Campionatele Mondiale de la Nanning, care se vor desfăşura între 3 şi 12 octombrie, România având 14 gimnaşti înscrişi pe listele competiţiei.

Potrivit anunţului FIG, România le-a înscris la feminin pe gimnastele Ştefania Stănilă, Ana Maria Ocolişan, Larisa Iordache, Silvia Zarzu, Andreea Munteanu, Cristina Tudorache şi Ioana Nicoară. De asemenea, la masculin au fost înscrişi Andrei Ursache, Cristian Băţagă, Daniel Rădeanu, Andrei Muntean, Marius Berbecar, Vlad Cotuna, Laurenţiu Nistor.

Listele de înscrieri anunţate, miercuri, de forul internaţional de profil pot suferi modificări până cu 24 de ore înaintea debutului competiţiei.

La Campionatele Mondiale de la Nanning (China), programate între 3 şi 12 octombrie, vor participa peste 600 de sportivi din 74 de ţări. Competiţia programează finale pe echipe, la individual-compus, dar şi pe aparate, pentru un total de 14 evenimente care vor fi medaliate.

Potrivit anunţului FIG, primele 24 de echipe clasate la CM de la Nanning se vor califica la CM din 2015, de la Glasgow, de unde primele opt clasate vor obţine calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Echipele clasate pe locurile 9-16 la CM de anul viitor vor participa la o competiţie preolimpică din care primele patru clasate vor obţine “biletele” pentru Rio.

D.M.