3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 18:15
No menu items!

Complicele lui Trășculescu, Marian Calotă, rămâne în arest

spot_img

Marian-Valeriu Calotă, inculpat în dosarul deputatului Alin Trăşculescu, va rămâne în arest preventiv, după ce completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins luni recursul acestuia la decizia prin care a fost arestat pentru 29 de zile.

Marian-Valeriu Calotă s-a prezentat pe 12 noiembrie în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii ÎCCJ hotărâseră pe 11 noiembrie arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

Instanţa supremă a admis pe 11 noiembrie propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Marian Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, el fiind reţinut pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată (5 acte materiale), şantaj comis în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

Plenul Camerei Deputaţilor se va reuni marţi, la ora 12,00, pentru a se pronunţa asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu.