6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 21:09
No menu items!

Complicele lui Codruț Marta, Radu Nemeș, va fi adus cu escortă din SUA

spot_img

Radu Nemeș va fi adus joi în România, după ce autoritățile din SUA au luat act de renunțarea sa la contestația privind extrădarea

nemes_radu- politiaromana.ro

Diana Nemeș, soția lui Radu Nemeș, însărcinată în luna a opta, a fost extrădată pe 7 mai din Statele Unite. Ea a contestat la instanțele din România mandatul de arestare și a cerut arest la domiciliu, având în vedere sarcina. Magistrații au respins solicitarea, așa că Diana Nemeș este în arest, de unde a fost scoasă de două ori în ultima săptămână, pentru audieri la DNA.

Soții Nemeș sunt cercetați în România pentru săvârșirea unei evaziuni fiscale în valoare de 68 de milioane de dolari, sumă aferentă unor taxe neachitate pentru un milion de tone de combustibil. Ei ar fi conspirat cu oficiali români de rang înalt în comiterea fraudei. În același dosar este cercetat fostul șef de cabinte al lui Sorin Blejnar, Codruț Marta, dispărut și el din țară și dat în urmărire internațională.

Investigatorii susţin că familia Nemeş a spălat banii astfel obţinuţi prin bănci din Dubai şi Statele Unite, înainte să fugă din România. Ei au creat, anterior, o serie de firme în Washington, aparent cu scopul de a le folosi pentru spălarea banilor. Cei doi sunt suspectaţi că au cheltuit milioane de dolari din banii spălaţi pentru a achiziţiona echipamente în domeniul construcţiilor, aur, proprietăţi şi cel puţin un iaht.

M.N.