8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 4:35
No menu items!

Complicație mortală la zeci de copii americani, cauzată de SARS-CoV-2

spot_img

Cel mai nou avertisment a fost făcut de guvernatorul statului New York, după trei decese ale unor copii între 5 și 14 ani, din 73 de copii cu o reacție toxică asemănătoare bolii Kawasaki, scrie The Guardian. Simptome similare au fost semnalate și în Anglia în urmă cu mai multe săptămâni. 

Moartea a trei copii la New York din cauza unor complicații inflamatorii, eventual legate de Covid-19, l-a determinat pe Andrew Cuomo, guvernatorul statului, să avertizeze despre „un capitol cu ​​totul nou” al unei boli despre care se credea că poate provoca doar simptome ușoare la copii. 

Guvernatorul a raportat prima moarte, a unui băiat de cinci ani, vineri. Cu ocazia conferinței de presă de dimineață de sâmbătă, Cuomo a ridicat numărul de victime la trei, după moartea unui tânăr de șapte ani și a unui adolescent.

„Boala a luat viața a trei tineri newyorkezi”, a spus Cuomo. „Acesta este nou. Aceasta se dezvoltă “.

Autoritățile medicale au declarat că săptămâna trecută, în New York, au fost raportate 73 de cazuri de copii grav bolnavi care experimentează o reacție toxică asemănătoare șocului, cu simptome similare bolii Kawasaki.

Cuomo a spus că mulți dintre copii nu au prezentat simptome respiratorii asociate în mod obișnuit cu Covid-19 atunci când au fost aduși la spitale din zonă, dar toți au fost pozitivi fie pentru virus, fie pentru anticorpii acestuia.

NBC News a găsit cel puțin 85 de astfel de cazuri la copii din SUA, cele mai multe în statul New York, acolo fiind înregistrat și cel mai mare număr de cazuri Covid-19 din SUA.

“Am crezut că copiii ar putea fi vehicule de transmisie … dar nu credeam că vor suferi  copiii de asta”, a spus Cuomo când a anunțat moartea primului copil. El a descris dezvoltarea ca „o veste cu adevărat dureroasă”.

Boala Kawasaki, care afectează în principal copiii sub cinci ani, poate determina sistemul imunitar să intre în „overdrive”, provocând febră, diaree severă, erupții cutanate și conjunctivită. În cazuri mai severe poate inflama pereții arterelor, afectând fluxul de sânge către inimă și poate fi mortal.

New York City a raportat luni că 15 pacienți cu vârste cuprinse între doi și 15 ani au fost spitalizați în ultimele trei săptămâni cu sindromul Covid. Moartea băiatului de cinci ani marchează primul deces al unui copil de COVID-19 din SUA. Seattle a raportat un caz, alături de o echipă medicală din spitalul copiilor din Stanford, California.

Un băiat de 14 ani din Marea Britanie a murit și el din cauza noii boli; și mai multe cazuri din Europa au fost detaliate într-un raport publicat în Lancet. Experții de acolo au raportat că durerea abdominală, simptomele gastro-intestinale și inflamația cardiacă erau comune cazurilor.

Specialliștii spun că boala Kawasaki este cea mai frecventă cauză a bolilor cardiace dobândite de copiii din țările dezvoltate. Tratamentul prompt este esențial pentru a preveni probleme cardiace semnificative.

Materialul integral poate fi citit aici.