18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 20:11

Complexul Energetic Hunedoara așteaptă investitorii pentru o microhidrocentrală pe Mureș

spot_img

Complexul Energetic Hunedoara așteaptă investitorii pentru o microhidrocentrală pe Mureș

Termenul limită pentru depunerea și deschiderea ofertelor pentru formarea unei companii cu capital mixt, ca producător independent de energie, pentru realizarea unei microhidrocentrale în derivație cu barajul Termocentralei Mintia a fost prelungit până pe 17 mai.

Potrivit Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI), Complexul Energetic Hunedoara caută investitori încă de la 1 martie pentru viitoarea societate comercială cu capital mixt. Aceasta ar urma să implementeze un proiect ”Green/Brown Field”, pentru contruirea unei microhidrocentrale în derivație cu barajul existent al Termocentralei Mintia, pe maul drept al râului Mureș.

Viitoarea societate va avea ca aport în natură active ale Complexului Energetic Hunedoara (CEH) și aport de capital al investitorului selectat, care să finanțeze investiția. ”La solicitarea potențialilor investitori, termenul limită de depunere și deschidere a ofertelor a fost prelungit până la 17.05.2013”, se arată în comunicatul OPSPI.

Guvernula a schimbat, la începutul lunii martie, strategia de privatizare a CEH și a elaborat o nouă variantă prin care pachetul majoritar de acțiuni, de 51%, nu mai este vândut la Bursă, ci către un investitor strategic ales prin licitație cu ofertă în plic și strigare.

În acest moment, Ministerul Economiei urmează să selecteze un consultant de privatizare, care va participa la elaborarea documentației și la selecția investitorului strategic.

C.C.