3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:22
No menu items!

Complexul Astoria Snagov, „perla” Ministerului Transporturilor, trece la RAAPPS

spot_img

Astoria Snagov

După vânzarea pe nimic a Hotelului Astoria de lângă Gara de Nord din Bucureşti, din cauza unei datorii de 17.000 de euro, Ministerul Transporturilor pregătește trecerea Complexului Astoria Snagov din proprietatea Societății Feroviare de Turism în administrarea Regiei Autonome-Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS). În prezent, Complexul Astoria Snagov, o investiție de zeci de milioane de euro este lăsată în paragină de conducerea Societatea Feroviară de Turism (SFT).

Complexul Astoria de la Snagov, una dintre “perlele” Ministerului Transporturilor, aflată în administrarea Societății Feroviare de  Turism, este vânată de rechinii imobiliari. Odată cu trecerea Complexului Astoria Snagov în administrarea RA-APPS, bijuteria Ministerului Transporturilor, un teren de aproximativ 23 de hectare, aflat pe malul lacului Snagov, va fi închiriat la prețuri de chilipir clientelei politice.

Surse avizate din cadrul SFT ne-au declarat că Astoria va intra în proprietatea Regiei Autonome-Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat . „În urmă cu câțiva ani, Mihai Niculae, în prezent director coordonator al Hotelului Triumf, aflat în patrimoniul RA-APPS, a fost angajat la Complexul Astoria Snagov. Și Emil Ioniță, în prezent tot la RA-APPS, a fost șef al complexului Astoria Snagov. Zilele trecute, cei doi foști angajați ai Complexului Astoria au fost la Snagov. Până la jumătatea lunii, se va finaliza documentația care stă la baza trecerii Complexului Astoria Snagov în administrarea RA-APPS”, ne-au declarat sursele citate.

Conducerea Ministerului Transporturilor a refuzat să ne precizeze dacă Complexul Astoria Snagov va intra în patrimoniul RA-APPS și care este nivelul datoriilor SFT. Oficialii MTI nu ne-au explicat nici care sunt datoriile financiare înregistrate de Complexul Astoria Snagov, deși Sursa Zilei a trimis o solicitare în acest sens.

Complexul Astoria Snagov se întinde pe o suprafață de aproximativ 23 de hectare, pe care sunt construite mai multe vile, căsuțe, patru terenuri de tenis, mai multe clădiri și o piscină. Complexul Astoria Snagov are și un teren de golf și un restaurant cu terasă.

Ștefan Etveș