31.9 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024 - 13:25
No menu items!

Companiile franceze vin la București, pentru a se interesa cu privire la situația economică din România

spot_img

ubifrance

Peste 100 de companii franceze vor participa, în perioada 11 -12 februarie 2014, la forumul regional de afaceri ”Europa de Sud-Est – Balcani”, unde vor afla ultimele modificări din legislația fiscală din România și oportunitățile de investiții. Antreprenorii vor fi informați și cu privire la situația economică din România.

La evenimentul organizat de Misiunea Economică a Ambasadei Franței în România, UbiFrance, vor lua parte și aproximativ 300 de companii din România și din regiunea Europei de Sud-Est.

”Prin acest eveniment de mare amploare, organizatorii îşi propun să faciliteze dialogul direct dintre companiile locale şi străine, pentru identificarea căilor de cooperare economică, şi să le ofere participanţilor informaţiile necesare despre mediul de afaceri, situaţia economică, cadrul legislativ şi oportunităţile de a investi în această regiune”, au transmis organizatorii.

Forumul de afaceri pentru Europa de Sud-Est se adresează companiilor care activează în infrastructură, transporturi, energie, industrie auto, protecţia mediului, agricultură şi industrie alimentară, e-commerce, IT&C, dispozitive şi echipamente medicale.

Participanţii – companii din Franţa, România, Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru şi Serbia – vor avea posibilitatea să dialogheze direct, prin întâlniri business to business, pentru a identifica rapid modalităţi de cooperare. În plus, consultanţi în domeniul juridic şi fiscal le vor oferi participanţilor toate informaţiile necesare pentru a demara proiectele de investiţii în această regiune.

Franţa este al treilea investitor străin din România, cu investiţii de aproximativ 7 miliarde de euro,  şi un important angajator, în companiile franceze prezente aici lucrând peste 122.000 de angajaţi. De asemenea, Franţa este al patrulea partener comercial al României, schimburile comerciale atingând, în 2012, suma de 6,2 miliarde de euro.

Companiile franceze din România activează în industria auto, sectoarele bancar şi asigurări, telecomunicaţii, retail, industria agroalimentară, energie, infrastructură şi echipamente de transport, materiale de construcţii.

Recent, investitorii americani din România – prin propria organizație patronală AmCham – dar și cei români au transmis reacții negative cu privire la ultimele modificări de natură fiscală luate de Executiv. Mai exact, antreprenorii americani au arătat că măsurile luate de Guvern vor fi îngreuna povara fiscală asupra populației, dar și asupra mediului de afaceri, până la niveluri fără precedent.

Cosmina Croitoru