17.9 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 20:01

Companiile au început să trimită notificări despre scumpiri. Cu cât cresc prețurile la gaze

spot_img

Toamna vine cu majorări de prețuri la gazele naturale, iar furnizorii au început deja să trimită notificări către clienți. Iar unii vor plăti chiar dublu, după ce gazele s-au scumpit deja, cu 20%, în ultimul an.

Clienții unui mare furnizor au fost deja înștiințați că de la 1 noiembrie vor achita mai mult. În notificările trimise, compania furnizoare spune că modificarea preţului vine după ce a avut loc o creştere fără precedent pe piaţa de achiziţie de gaze, atât în România, cât şi în Europa. Și asta după ce, în ultimul an, gazele s-au scumpit deja, în medie, cu 20 de procente.

Un client care nu şi-a ales o ofertă nouă de gaze şi a acceptat tacit condiţiile de până acum a primit recent o propunere de tarif nou, de la cel mai mare furnizor de gaze. Este cu 40% mai mare faţă de cel curent.

Într-un răspuns către Ştirile Pro TV, compania furnizoare spune că majorarea, aplicată de la 1 noiembrie, înseamnă ″pentru o gospodărie cu un consum mediu anual de 10 MWh, o creştere de 90 de lei pe lună de iarnă″.

                                                                                                                    Adina Silav