23.3 C
București
miercuri, 17 august 2022 - 1:46
No menu items!

Companiile aeriene scot scaunele din avioanele de pasageri pentru a putea transporta marfă

spot_img
Transportul aerian de marfă a devenit o rară gură de oxigen pentru companiile aeriene, în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus, transmite Bloomberg.
 

Blocarea la sol a avioanelor pentru transportul de pasageri într-un moment în care există o cerere crescută pentru o gamă largă de produse, de la echipamente medicale, până la telefoane iPhone, a dus la creșterea utilizării avioanelor de pasageri pentru transportul de marfă. În condițiile în care o mare parte a populației lumii stă în casă și face cumpărături online, în loc să meargă la mall, analiștii cred că cererea pentru transportul aerian de marfă nu va scădea, mai ales având în vedere că se apropie sezonul de vârf al sărbătorilor de sfârșit de an, scrie Agerpres.

„Transportul aerian de marfă va fi un punct luminos pentru companiile aeriene, cel puțin pentru acest an, pentru că, deși granițele sunt închise, aceasta nu înseamnă că oamenii nu mai fac cumpărături. Această tendință ar putea continua, deoarece capacitățile cargo sunt limitate”, a apreciat Um Kyung-a, analist la Shinyoung Securities Co.
 
În mod normal, aproximativ 60% din mărfurile transportate cu avionul la nivel mondial ajung la destinație în spațiul de bagaje al avioanelor de pasageri. Însă, având în vedere că sute de avioane de pasageri sunt blocate la sol în prezent din cauza pandemiei, costurile pentru transportul mărfurilor cu avionul au crescut cu 60% în acest an.