3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:46
No menu items!

Companii româneşti din industria ceramicii, alături de Hermes şi Rosenthal la New York

spot_img

Companii româneşti din ceramică, alături de Hermes şi Rosenthal la New York

Companii româneşti din sectorul ceramic şi sticlărie vor participa, în perioada 14 – 23 aprilie, la o misiune economică de promovare, la New York. Misiunea este organizată de Ministerul Economiei, împreună cu Asociaţia Patronală a Industriei de Sticlărie şi Ceramică din România – STICEF şi se înscrie în Programul naţional de promovare a exporturilor cu finanţare de la bugetul de stat.

La această acțiune participă 7 companii româneşti din domeniu: Vois Glass, Arta Sticlei, B&R, Cesiro, Avrig, Prod Glob și Cris Prod.

“Un prim segment al prezenţei misiunii economice româneşti la New York l-a constituit participarea firmelor din domeniul ceramicii şi sticlăriei la Table Top Show, în cadrul căreia misiunea românească a obţinut un spaţiu de discuţii generos şi au putut fi expuse o parte dintre mostrele reprezentative ale acestui sector”, a transmis Ministerul Economiei.

 Prezenţa românească la ediţia de primăvară a Table Top Show, a fost mediatizată prin intermediul „MICAM Show Event/MIPEL”, unde operatorii economici români au avut mai multe întâlniri de afaceri.

Table Top Show este o manifestare permanentă, care se desfăşoară într-una dintre locațiile de referinţă în zona New York (41 Madison). Aici, în peste 115 de show room-uri, expun firme conacrate în domeniu, ca Hermes, Ralph Lauren, Libbey, Villeroy & Boch, Moser Crystal, Robinson Home Products, Sambonet, Versace, Rosenthal Group, Qsquared, Danesco, Apilco, Royal Limoges, Mateus, Paula Deen.

“În perioada următoare, reprezentanţii mediului de afaceri participanţi la New York se vor întâlni cu diaspora română din zonă, care intenţionează să se implice în importul și distribuția produselor româneşti”, se mai arată în comunicatul Ministerului Economiei.

La finalul misiunii economice va avea loc un seminar, care se va desfășura la Consulatul General al României din New York, la care vor participa oameni de afaceri americani, interesați de importul şi distribuția produselor româneşti din industria ceramicii şi sticlăriei.

Cosmina Croitoru