26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:52
No menu items!

Compania poloneză Orbis cumpără hotelurile Pullman, Novotel şi Ibis din România de la Accor

spot_img

Business-urile vor funcționa în continuare sub aceleași branduri

hotel-ibis

Consiliul de supraveghere al operatorul hotelier polonez Orbis a aprobat vineri preluarea a 46 de hoteluri din Europa Centrală şi de Est pentru 142 milioane de euro de la grupul francez Accor, potrivit Reuters.

Majoritatea hotelurile vizate de această tranzacţie sunt amplasate în capitalele Ungariei, Cehiei, României şi Poloniei. În opinia boardului Orbis, tranzacţia nu va avea un impact negativ asupra politicii de dividende a companiei în viitor.

”Orbis va fi singurul operator al acestor hoteluri sub brandul Accor în aceste ţări şi îşi va consolida poziţia de cel mai mare operator hotelier din regiune”, a informat Orbis într-un comunicat.

Orbis va prelua 38 de hoteluri existente şi opt hoteluri în stadiul de proiect din Europa Centrală şi de Est. În prezent, grupul polonez are 68 de hoteluri în 32 de oraşe din Polonia, Lituania şi Letonia.

Accor este cel mai mare grup hotelier european şi numărul patru la nivel mondial, cu 3.600 de hoteluri în 92 de ţări, prin mărcile Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure, Ibis şi HotelF1.

Orbis ar putea finanța această achiziție prin credite și, posibil, printr-o emisiune de obligațiuni.