9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 22:27
No menu items!

Compania Hexi Pharma își cere falimentul în instanță

spot_img

Firma implicată în scandalul dezinfectanților diluați din spitale, Hexi Pharma, vrea să intre în faliment. Solicitarea firmei privind demararea procedurii de insolvență a fost înregistrată pe rolul Tribunalului București, marți, pe 10 mai, în aceeași zi în care acționarul firmei, Dan Codrea, era audiat de procurorii Parchetului General.

Motivul invocat de reprezentanții societății este acela că nu-și pot plăti angajații, deoarece nu compania nu mai are activitate, potrivit digi24.ro.

Oficiali ai Hexi Pharma anunțau că, după ce Gazeta Sporturilor a publicat dezvăluiri despre dezinfectanți diluați vânduți spitalelor, firma și-a oprit producția pentru a verifica concentrația substanțelor de dezinfectare.

Potrivit legii, o firmă trebuie să aibă datorii mai mari de 30.000 de lei pentru a cere intrarea în insolvență.

Proprietarul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat, marţi, la Parchetul General în dosarul în care se fac investigaţii în cazul dezinfectanţilor diluaţi din spitale.

Procurorii Parchetului General au anunţat că au început urmărirea penală in rem pentru “zădărnicire a combaterii bolilor” şi “falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse” în cazul dezinfectanţilor din spitale.

Sâmbătă, procurori şi poliţişti au făcut percheziţii în sedii ale Hexi Pharma, dar şi acasă Dan Condrea, de unde au ridicat documente. De asemenea, au fost făcute verificări în spitalele unde au fost găsite probe neconforme.

Poliţiştii au ridicat probe de la 25 de unităţi sanitare din Bucureşti şi din 21 de judeţe.

R.D.