25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 19:10
No menu items!

Commander a mai făcut o victimă. Câinele lui Joe Biden a mușcat un alt agent al Secret Service

spot_img

Ciobănescul german al preşedintelui Biden, Commander, a atacat din nou un membru al personalului Secret Service, au anunțat, marţi, oficialii, cel mai recent incident dintr-un tipar de comportament similar care datează de aproape un an, transmite CBS News.

Un ofiţer în uniformă al Secret Service „a intrat în contact” cu Commander, în vârstă de 2 ani, luni, în jurul orei 20.00, la Casa Albă, „şi a fost muşcat”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi.

Ofiţerul a fost tratat de personalul medical de la Casa Albă.

Nu au fost furnizate alte detalii.

Acest lucru vine după ce aproape 200 de pagini de documente federale redactate, publicate în iulie, au descris alte 10 presupuse atacuri ale câinelui asupra ofiţerilor şi agenţilor Secret Service, datând din octombrie 2022. Niciuna dintre rănile suferite de victime nu a fost gravă, se arată în documente, scrie news.ro.

Într-o declaraţie furnizată marţi seară pentru CBS News, purtătorul de cuvânt al primei doamne, Elizabeth Alexander, a scris că „prima familie continuă să lucreze la modalităţi de a-l ajuta pe Commander să facă faţă naturii adesea imprevizibile a terenurilor Casei Albe. Preşedintele şi Prima Doamnă sunt incredibil de recunoscători Serviciului Secret şi personalului de la Reşedinţa Executivă pentru tot ceea ce fac pentru a-i menţine pe ei, familia lor şi ţara în siguranţă”.

Commander a fost dăruit soţilor Biden în decembrie 2021, după moartea ciobănescului lor german Champ la începutul aceluiaşi an.

În acelaşi an, celălalt ciobănesc german al lui Biden, Major, a fost mutat în Delaware pentru a locui cu prieteni ai soţilor Biden, după ce a fost, de asemenea, implicat în mai multe incidente de muşcături la Casa Albă.

                                                                                                                Adina Silav