6 C
București
luni, 8 martie 2021 - 23:36

Comitetul Național de Vaccinare: Vaccinarea cu dozele Moderna începe joi, 4 februarie

Comitetul Național de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid (CNCAV) a luat în discuție, luni, toate aspectele legate de vaccinarea cu dozele de la Moderna – transportul, distribuirea, vaccinarea.

România a început, de la 1 februarie, vaccinarea cu serul produs de compania americxană Moderna, potrivit CNCAV, care a discutat, începând de luni dimineață, toate aspectele legate de procedură. Imunizarea cu acest tip de vaccin se va face în paralel cu cel produs de Pfizer/BioNTech.

Vaccinarea cu dozele Moderna va începe joi, 4 februarie, distribuirea fiind realizată de la Institutul Cantacuzino

Miercuri, 3 februarie, CNCAV va mai discuta încă o dată aceste măsuri, pentru a putea face și instruirea de specialitate.

De asemenea, presedintele CNCAV a solicitat, în ședința de luni, 1 februarie, informatii cu privire la data începerii transporturilor de doze de la Moderna, de această procedură fiind responsabil Ministerul Apărării Naționale. De altfel, reprezentantul MApN a comunicat că nu a fost elaborată, deocamdată, nicio procedură sau instrucțiune pentru transportul dozelor Moderna. 

Conform oficialilor responsabili de campania de vaccinare, dozele de la Moderna se recomandă a fi stocate la -20°C, devenind apoi stabile, timp de 30 de zile, la 2-8°C.

Emanuel Stan