19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 3:04
No menu items!

Comitet de urgenţă la București după incendiul de la Cernobîl

spot_img

Comitetul ministerial s-a întrunit la solicitarea vicepremierului Gabriel Oprea, ministru al afacerilor interne și preşedinte al Comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă speciale

incendiu-cernobil

Comitetul de urgenţă al Ministerului Mediului s-a întrunit de la ora 17.00, pentru a discuta situaţia de la Cernobîl, unde un incendiu a izbucnit, marţi, în zona interzisă din jurul centralei nucleare.

Comitetul ministerial s-a întrunit la solicitarea vicepremierului pentru securitate națională Gabriel Oprea, ministru al afacerilor interne și preşedintele Comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă speciale.

Întrunirea comitetului are loc conform procedurii, urmând ca acesta să constate dacă există sau nu vreo ameninţare la adresa României.

În baza dispozițiilor viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, structurile tehnice subsecvente platformei de coordonare operațională pentru situații speciale de urgență și Centrului Operațional de Comandă al Guvernului au solicitat Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor să furnizeze în timp real date și informații concrete privind potențialii factori de risc în urma incendiului produs în Ucraina, în proximitatea centralei nucleare de la Cernobîl.

În funcție de informațiile primite, structurile de profil vor lua măsurile care se impun în vederea prevenirii amenințărilor specifice.

Ministerul Afacerilor Interne
comunicat de presă

R.D.