29.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 19:17
No menu items!

Comisiile parlamentare de buget au respins creșterile prevăzute pentru DNA

spot_img

Decizia a fost luată după ce reprezentantul Ministerului Finanțelor a explicat că suplimentarea nu poate fi acordată din fondul de rezervă, care este mult mai mic decât suma prevăzută pentru DNA

DNA_Sediu_SZ (1)Bugetul Ministerului Justiţiei şi bugetul Ministerului Public pentru 2015 au fost aprobate, miercuri, de comisiile reunite de buget din Camera Deputaţilor şi Senat, amendamentul privind suplimentarea sumelor pentru DNA fiind respins.

Bugetul Ministerului Justiţiei pe 2015, de 2,7 miliarde de lei, a fost aprobat, miercuri, de comisiile reunite de buget, acesta fiind cu 21,7% mai mic decât cel din 2014. Parlamentarii au respins singurul amendament avizat favorabil de comisiile juridice, privind alocarea unei sume suplimentare de 2 milioane de lei pentru avocaţii din oficiu.

Totodată, bugetul Ministerului Public pe 2015, de 709 milioane de lei, a fost aprobat.

Parlamentarii au respins însă un amendament referitor la suplimentarea bugetului DNA cu 13,5 milioane de lei. Asta, după ce reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice a precizat că suplimentarea nu se poate face din fondul de rezervă al guvernului, care este de doar 8 milioane de lei.