3.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 5:25
No menu items!

Comisie specială de anchetă în Parlament pentru toate achizițiile pandemiei

spot_img

O comisie specială va ancheta toate achizițiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă pe teritoriul României. Inițiativa AUR a fost votată, miercuri, în Plenul Camerei Deputaților, de toate partidele parlamentare, cu excepția PNL și UDMR, partide care sunt la guvernare de când este pandemia.

Comisia va verifica achizițiile de consumabile, materiale de protecție, măști și aparatură medicală, toate realizate în regim de urgență, de către Ministerul Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică și alte instituţii din subordinea MS.

Comisia de anchetă va fi formată din 15 membri şi va fi condusă de un birou, compus din preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar, aleşi în prima şedinţă cu votul majorităţii membrilor prezenţi. Deoarece numai deputaţii AUR şi-au desemnat reprezentanţii, până săptămâna viitoare şi celelalte grupuri parlamentare vor face propuneri în acest sens, după ce deputaţii au fost de acord cu o solicitare în acest sens a liderului deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

                                                                                                                 Adina Silav