26.1 C
București
sâmbătă, 24 iulie 2021 - 11:13

Comisie parlamentară de anchetă pentru terenul lui Băsescu

spot_img

basescu-traian

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după o întâlnire cu grupurile PSD, că a discutat despre constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, el menţionând:”Cazul Călăraşi”.

Ponta a declarat miercuri că a discutat cu grupurile PSD despre descentralizare, despre buget, despre Roşia Montană, despre discursul premierului chinez precum şi despre două comisii de anchetă.

Legat de cele două comisii, Victor Ponta a spus că una ar viza modul în care au fost făcute retrocedările, în special cele din Ardeal, iar cealaltă ar viza eventuale implicări ale unor instituţii sau ale unor persoane din conducerea unor instituţii publice în achiziţionarea unor terenuri pentru persoane private. El a ţinut să adăuge: “Cazul Călăraşi”.

Premierul a precizat că este dreptul Parlamentului să ancheteze, prin comisii, teme care i se par importante.

CITEȘTE ȘI:

Antena 3 a dezvăluit recent că fiica cea mare a preşedintelui Băsescu, Ioana, a cumpărat un teren agricol de aproape 300 de hectare în localitatea Nana din judeţul Călăraşi, consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu menţionând că a consiliat-o la cumpărare.

R.D.