7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:01
No menu items!

Comisia specială pentru legile Justiției și-a început activitatea cu… o amânare

spot_img

Comisia specială din Parlament, care trebuie să dezbată proiectele legilor Justiției, și-a început, luni, activitatea, cu o amânare. Potrivit preşedintelui comisiei, amânarea s-a decis pentru acordarea unei perioade de timp mai îndelungate, pentru ca parlamentarii să poată studia numărul mare de amendamente depuse la proiectele de lege.

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei va avea următoarea şedinţă miercuri, 14 septembrie, ora 12.00, a precizat președintele Comisiei, deputatul PNL Gabriel Andronache.

”Am decis amânarea cu două zile a începerii dezbaterilor pe articole luând în considerare solicitarea colegilor din Opoziţie cu privire la acordarea unei perioade de timp mai îndelungate pentru a studia numărul mare de amendamente depuse la proiectele pe legi.

De asemenea, Ministerul Justiţiei este de acord cu o dezbatere consolidată asupra textelor de lege în raport cu care s-au formulat observaţii”, a mai spus Gabriel Andronache.

Mai multe organizaţii civice au solicitat Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, asigurarea unui proces legislativ transparent în ceea ce priveşte legile justiţiei.

M. Nedelcu