2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 13:31
No menu items!

Comisia “Nana” va avea 15 membri. Eugen Nicolicea, propunerea PSD pentru președinția Comisiei UPDATE

spot_img

vot comisie

  • UPDATE

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, că propunerea PSD pentru președinția Comisiei de anchetă în cazul terenului achiziționat de familia Băsescu în comuna Nana (județul Călărași) este deputatul Eugen Nicolicea.

În privința Comisiei de anchetă Călărași s-a făcut o listă de propuneri, o să vă spună liderul de grup, Marian Neacșu. Sunt trei senatori și trei deputați și președinte probabil că va fi domnul deputat Eugen Nicolicea. Vorbim și de doamna Firea, Șerban Nicolae, domnul deputat Adam, domnul Neacșu, domnul deputat Solomon și domnul senator Fifor.

Victor Ponta

premier

Victor Ponta a precizat că luni se va forma Comisia.  “Eu vă asigur că tot ceea ce are și Corpul de control al primului ministru și orice instituție din subordinea Guvernului se va pune la dispoziția Comisiei pentru aflarea întregului adevăr”, a explicat Ponta.

Conducerea Parlamentului a discutat, miercuri, despre înfiinţarea Comisiei de anchetă “Nana” şi a convenit ca aceasta să fie formată din 15 membri. Birourile permanente reunite ar urma să aprobe luni hotărârea de înfiinţare a comisiei, care trebuie supusă apoi votului plenului comun.

Anunţul a fost făcut de secretarul Camerei Deputaților, Niculae Mircovici, după şedinţa Birourilor Permanente reunite, precizând că, până luni, liderii grupurilor parlamentare urmează să stabilească componenţa nominală a comisiei de anchetă.

“Liderii grupurilor parlamentare au rămas să discute această problemă, să-şi stabilească componenţa nominală. Comisia s-a hotărât să fie formată din 15 membri şi asta urmează să se lămurească până luni”, a spus Mircovici, răspunzând unei întrebări.

El a precizat că luni va avea loc o nouă şedinţă a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, în care se va stabili programul de marţi al Parlamentului, când e posibil să fie o şedinţă comună a celor două Camere.

R.D.