3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 8:49

Comisia Nana cere anularea contractului prin care Ioana Băsescu a cumpărat terenul agricol

spot_img

Ioana_basescu

Comisia parlamentară în cazul Nana a anunțat, miercuri, că va cere Prefecturii Călărași anularea tranzacției terenurilor efectuată de Ioana Băsescu, invocând faptul că firma care a vândut terenul ar fi fost inactivă la momentul respectiv.

Sunt aproape 60 de hectare – care au acte de reconstituire emise cu probleme de legalitate – ce ar atrage nulitatea lor – şi aici prefectul ar trebuie să acţioneze în judecată. (…) De asemenea, firma care a vândut terenul familiei Băsescu de la Nana era inactivă. O firmă fiind inactivă – orice act de vânzare este lovit de nulitate.

Mihai Fifor

președinte Comisia de anchetă

Conform raportului Corpului de Control al Guvernului, firma italiană Berfige SRL a vândut Ioanei Băsescu, la data de 9 septembrie 2013, suprafața de 290,41 ha de teren agricol din comuna Nana, pentru suma de 5.844.864,26 lei.

Societatea aceasta, Berfige, nici nu a venit la audieri, nu am reuşit să ne întâlnim nici cu administratorii, dar nici cu un alt reprezentant al societăţii. Societatea se înfiinţează în 23.07.2009. Ultimele titluri de proprietate compacte pentru opt persoane se emit pe 17.08.2009 pentru ca ulterior, tot compact, aceste opt persoane să vândă pe data de 22.09.2009 către Berfige. 12 persoane care vând către Berfige, întâmplător sau nu, mandatează ca reprezentant pentru contractul de vânzare-cumpărare pe nimeni altcineva decât pe fata secretarei primăriei Comunei Nana, Alina Preda.

Mihai Fifor

președinte Comisia de anchetă

D.M.