13.9 C
București
luni, 4 martie 2024 - 13:45
No menu items!

Comisia Macovei, mărul discordiei în ARD

spot_img

Comisia de etică  i-a pus pe jar pe mai marii Alianţei. După ce a fost publicată lista celor 36 de candidaţi care au primit aviz negativ de la Macovei, au început şi tensiunile dintre liderii Alianţei. Ba mai mult, cel puţin doi dintre candidaţii “pătaţi” au trecut peste verdictul Comisiei şi şi-au anunţat candidaturile. Macovei a refuzat să mai participle la analizarea candidaturilor.

La scurt tim după ce au fost date publicităţii numele celor 36 de candidaţi care nu au trecut de Comisia de etică, Monica Macovei, supărată că pe listele parlamentare se regăsesc câţiva dintre candidaţii respinşi, a declarat că indiferent ce stabilește conducerea politică a partidelor din Alianță în legătură cu cei respinși, ea este mulțumită dacă sunt scoși 20 de candidați deoarece acest lucru este un succes pentru români. ”Am făcut un mare pas scoțând un număr de 20-30 de candidați de pe listă și repet suntem singura alianță politică care de 20 de ani face acest lucru. Clasa politică nu se schimbă peste noapte ci pas cu pas. Am câștigat o luptă, o să câștigăm și războiul. Aici vorbim de un proces foarte amplu care se numește reforma clasei politice pentru care mă lupt din 2005, nu se face într-o noapte, într-un an sau în doi. Se face pas cu pas, victorie după victorie sau luptă după luptă, până caștigăm războiul”, a spus Macovei.

Preda: Dacă vreunul dintre candidaţii respinşi va candida,  va încălca statutul PDL

Cristian Preda se alătură Monicăi Macovei în problema privind respingerea celor 36 de candidaturi de către membrii Comisiei de etică. Prim-vicepreşedintele PDL afirmă că dacă vreunul dintre candidaţii respinşi va fi prezent pe listele elctorale, atunci se va încălca automat statutul partidului. „Toate criteriile pe care le-a folosit această comisie se află în statutul PDL. Poziţia mea e simplă: dacă vreunul dintre cei respinşi va candida, se va încălca statutul PDL iar eu sunt împotriva încălcării statutului. Dacă au existat scăpări, ele trebuie luate în seamă. Nu avem cum să nu procedăm astfel”, a spus liderul PDL.

Boagiu: Unele acuzații ale comisiei Macovei au fost exagerate

De cealaltă parte a baricadei, Anca Boagiu susţine că unele acuzaţii ale Comisiei au fost exagerate. „În ceea ce priveşte rezultatele evaluării, până la urmă, cred că ultimul cuvânt de spus îl are partidul, pentru că, personal, şi e o opinie personală, cred că unele dintre acuzaţiile aduse unora dintre colegi sunt exagerate. Dacă ne-am raporta la criteriul, nu ştiu, ai imagine negativă că s-au bătut doi colegi în presă unul împotriva altuia sau că au avut articole negative, deja, aici, e o mare problemă, nu mai e de incompatibilitate şi de imoralitate. E de imagine”, a spus Boagiu. (A.M)