16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:54
No menu items!

Comisia LIBE a votat pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova

spot_img

parlamentul-european

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European (LIBE)  a votat, miercuri, la Bruxelles, în favoarea unei propuneri de eliminare a vizelor de călătorie pentru cetățenii din Republica Moldova, posesori ai unui paşaport biometric, potrivit unui comunicat al PPE.

Raportul urmează să fie supus votului în plen în a doua sesiune a lunii februarie.

Lucrurile s-au mişcat repede şi foarte bine. În noiembrie Comisia propunea ridicarea vizelor, iar în mai puţin de trei luni s-au făcut demersurile necesare şi s-a votat raportul în comisia parlamentară. Plenul Parlamentului European va vota în sesiunea următoare, pe 25 februarie, şi sunt absolut convins că rezultatul va fi pozitiv

Marian-Jean Marinescu,

raportor al Grupului PPE pentru acest dosar

„Apropierea R. Moldova de Europa trebuie sprijinită şi încurajată, iar eforturile guvernului de la Chişinău de realizare a unor reforme-cheie, în linie cu valorile UE, merită recompensate. Există un larg consens în Parlament în această privinţă. În maximum trei luni cetăţenii moldoveni vor circula liber în UE”, a mai spus eurodeputatul PDL.

Potrivit raportorului din partea PPE, Marian-Jean Marinescu, liberalizarea vizelor pentru cetățenii din Republica Moldova ar putea deveni efectivă la sfârșitul lunii mai.

C.A.