13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 19:59
No menu items!

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a avizat negativ urmărirea penală a lui Daniel Chițoiu UPDATE

spot_img

Daniel Chitoiu 2_SZ

  • UPDATE

Camera Deputaţilor a decis, marţi, să introducă pe ordinea de zi a şedinţei de plen discutarea solicitării DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele deputatului PNL Daniel Chiţoiu, fost ministru al finanțelor.

Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacșu, a făcut această propunere, urmând ca solicitarea să fie discutată la punctul 20 al ordinii de zi.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a avizat negativ, marți, cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind începerea urmăririi penale pe numele fostului ministru al finanțelor Daniel Chițoiu.

Deputații-juriști au respins cererea DNA cu 16 voturi împotriva urmăririi penale și 5 voturi „pentru”, în timp ce un vot a fost nul, iar patru buletine de vot au fost anulate ulterior.

Raportul Comisiei Juridice va ajunge în plenul Camerei Deputaților care are ultimul cuvânt în acest caz.

Anterior votului din Comisia Juridică, Daniel Chițoiu a fost audiat de deputații juriști, în fața cărora și-a susținut nevinovăția.

Chiţoiu a declarat apoi jurnaliștilor că le-a spus deputaţilor din Comisia juridică faptul că este nevinovat, că nu s-a sustras de la a da declaraţii procurorilor DNA şi că nu există nicio dovadă la dosar că ar fi organizat un grup infracţional.

În primul rând, am spus că sunt nevinovat. Le-am spus că niciodată nu m-am sustras de a da declaraţii justiţiei şi în special procurorilor DNA legat de modul cum a fost promovată Ordonanţa 94/2013 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară. Le-am explicat şi le-am dat toate detaliile privind modul de elaborare şi de aprobare în Guvern a acestei ordonanţe de urgenţă. Le-am spus că n-am nicio legătură şi că nu există nicio dovadă la dosar că aş fi organizat acest grup infracţional organizat şi am protejat interesele unei societăţi în domeniul asigurărilor. De asemenea, cum au observat şi dânşii, de la dosar nu există nicio dovadă împotriva mea.

Daniel Chițoiu

deputat, fost ministru al finanțelor

Marți dimineața, la finalul întâlnirii grupurilor parlamentare ale PNL, liderul liberal, Crin Antonescu, a anunţat că deputaţii liberali vor vota în favoarea începerii urmăririi penale în cazul fostului ministru Daniel Chiţoiu, pentru ca poziţia partidului să nu poată fi interpretată ca o obstrucţionare a justiţiei.

R.D.