26.7 C
București
marți, 9 august 2022 - 1:46
No menu items!

Comisia Europeană dă 1 miliard de euro pentru Ucraina şi ţările care primesc refugiaţi

spot_img

Comisia Europeană a promis 1 miliard de euro pentru a sprijini Ucraina şi ţările ce primesc refugiaţi care fug de războiul cauzat de invazia rusă, a anunţat, sâmbătă, preşedinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen, relatează Reuters, citat de Agerpres.

”Şase sute de milioane (de euro) din această sumă vor merge către Ucraina, autorităţile ucrainene şi parţial către Naţiunile Unite”, a spus Von der Leyen la evenimentul online de strângere de fonduri pentru refugiaţii ucraineni ‘Stand up for Ukraine’, găzduit de Varşovia.

”Şi 400 de milioane (de euro) vor merge către statele din prima linie care fac o muncă extraordinară şi ajută refugiaţii care vin”, a adăugat şefa executivului UE.

Ea a anunţat că evenimentul de la Varşovia, organizat de Uniunea Europeană şi Canada, a permis strângerea a 10,1 miliarde de euro pentru a susţine Ucraina, ţară invadată de armata rusă.

”Lumea a promis în final 9,1 miliarde de euro în cadrul campaniei (Stand up for Ukraine, n.red.). Între altele, Comisia, în colaborare cu BERD, adaugă un miliard suplimentar pentru persoanele deplasate în Ucraina. Este fantastic. Aşadar, 10,1 miliarde de euro”, a declarat Ursula von der Leyen.

                                                                                                                   Adina Silav