3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 2:51
No menu items!

Comisia Europeană combate risipa alimentară. 88 milioane tone de mâncare, aruncate anual

spot_img

Comisia Europeană a lansat, luni, o nouă platformă pentru a lupta împotriva risipei alimentare, platformă ce reunește 70 de organizații și este centrată pe prevenirea risipei pe lanțul valoric alimentar, pe cooperarea intersectorială și promovarea de bune practici, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Vor face parte din această platformă statele membre, Comitetul Regiunilor, Comitetul Economic și Social European, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), Programul Națiunilor Unite pentru Mediul Înconjurător și 37 de organizații selectate de CE.

Printre aceste organizații se numără Organizația europeană a consumatorilor, Asociația Europeană a Laptelui (EDA), cooperative precum COPA – Cogeca, Federația Europeană a Băncilor de Alimente (FEBA) etc.

Comisia Europeană a informat printr-un comunicat că aceste organizații au fost selectate pentru „experiența în prevenirea risipei, capacitatea de a influența grupuri de interes și derularea de activități relaționate cu lanțul valoric alimentar”.

Obiectivul acestei platforme este acela de a atinge unul dintre obiectivele de dezvoltare sustenabilă stabilite de Națiunile Unite în ianuarie, și anume cel axat pe lupta împotriva risipei alimentare pentru impulsionarea consumului și a producției responsabile.

Conform CE, anual se aruncă în jur de 88 milioane tone de mâncare în Uniunea Europeană.

Emanuel Stan