5.1 C
București
sâmbătă, 27 februarie 2021 - 21:27

Comisia Europeană cere Germaniei “culoare verzi” pentru traficul de tranzit

Blocajele de la granițele Germaniei, apărute după ce autoritățile germane au decis să-i testeze COVID pe șoferii profesioniști, ar putea fi înlăturate prin înființarea unor culoare verzi. Inițiativa este sprijinită de numeroase țări membre ale Uniuniii Europene.

Comitetul Reprezentanților Permanenți ai Guvernelor Statelor Membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER) s-a întrunit miercuri pentru a analiza dificultățile privind aplicarea Culoarelor Verzi, în contextul blocajelor apărute la frontierele interne ale UE urmare a deciziei Germaniei și a altor state membre de a solicita testarea COVID-19 a șoferilor profesioniști, transmite Mediafax.

La reuniunea de miercuri, 18 state membre au sprijinit ideea Culoarelor Verzi, astfel încât să nu apară reacții în interiorul UE. Participanții au și soluții.

„Comisia Europeană a propus în mod proactiv câteva bune practici, cum ar fi prelungirea cerinței de validitate a testului de 48 de ore, ridicarea obligației de testare pentru tranzit și asigurarea transparenței și fluxului de informații. Aceste propuneri au fost binevenite de Președinția portugheză care a indicat că va urmări realizarea acestora”, au anunțat reprezentanții COREPER.

De asemenea, miniștrii afacerilor interne din UE au primit o scrisoare prin care li se solicită o abordare comună în cazul restricționării liberei circulații.